Afvallen met compressietherapie. Hoe werkt dat?

Compressietherapie is een vorm van massage op basis van luchtdruk. Je gaat in luchtdrukpak  liggen of zitten en daar wordt op geleidelijke wijze lucht het pak in en uit gezogen. Hierdoor ontstaat een massage op het lichaam. Door deze massage wordt de bloedcirculatie verbeterd en wordt de natuurlijke lymfestroom gestimuleerd. De massage stimuleert de afvoer van afvalstoffen en overtollig vocht en de toevoer van voedingsstoffen en zuurstof naar het spierweefsel. De methode is pijnloos en wordt als zeer ontspannen ervaren.

Welk effect heeft compressietherapie?

Compressietherapie kan breed worden ingezet zoals bij het verhelpen van oedeem (vochtophoping) in bijvoorbeeld voeten en benen, bij anti-cellulite behandeling, bij sportmassage en als ontspanningsmassage. Doordat afvalstoffen sneller worden afgevoerd werkt het ook ontgiftend. Dit kan zich uiten in een verbeterde weerstand en meer energie. Doordat overtollig vocht wordt afgevoerd wordt je lijf slanker. Compressietherapie verbetert de bloedcirculatie, daardoor wordt de aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de huid bevorderd en ook de aanmaak van collageen en elastine. Dit zorgt dit voor een verbetering van de elasticiteit van de huid.

Voor wie is compressietherapie geschikt?

Compressietherapie is zeer geschikt voor de behandeling van cellulite en voor personen die willen afvallen of voor figuur correctie. Heb je last van oedeem? Dan wordt compressietherapie ook aanbevolen. In geval je last hebt van lymfoedeem dient dit wel in samenspraak met de behandelend specialist te gebeuren.

Waar kan je compressietherapie ondergaan?

Er zijn verschillende aanbieders van compressietherapie zoals LadyLine, Figuura en AviFit. Wil je niet naar een kliniek toe? Er zijn ook apparaten op de markt die je thuis kunt gebruiken. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Lite6 van CarePump met ‘skibroek’ manchet voor de behandeling van je benen, billen, heupen en buik. CarePump heeft ook een professioneel apparaat, de Expert8, zeer geschikt voor gebruik in de praktijk, maar zeker ook voor thuis, met veel instelmogelijkheden en 13 kant en klare programma’s waaronder een speciaal geavanceerd programma om cellulite te behandelen.